Kennel Dreamskot - opdræt af Skotsk Terrier

soffe 2 ugerDreamskot Miss Sophy - eller Soffe i daglig tale - er jordens dejligste og mest charmerende skottetæve. Det er hende, der er i spil for den videre avl.

Hun er ud af et helt fantastisk kuld på seks - tre drenge og tre piger, der er blevet spredt for alle vinde. Én bor i Malaga i Sydspanien, én bor langt oppe i Norge, én bor her i Nordsjælland. En søster bor i Aarhus, en anden i Sverige i øvrigt sammen med skotte-tante Carmen (Castors søster). Alligevel er jeg hyppigt i kontakt med alle ejerne både på mail og på Face Book.

Soffe er højt elsket af børnene her på vores lille vej. Hun kan bare noget med børn og er oppe at ringe af bar lykke, når ungerne er i farvandet. Soffe er helt enestående. Hun er lydigheden selv, og kommer straks, man kalder. Det er bestemt ikke nogen selvfølge for en skotte, og hun har det slet ikke fra sin mor, Olivia. Soffe er en meget speciel og dejlig hund.

Her er hun, knap tre uger gammel og har lige fået øjne. Nuttet - ja, det er ikke ordet.

adobeSe stamtavle

Her er Soffe så - som voksen og moden.


Soffe er blevet testet fri for de arvelige sygdomme, som ses i racen, og som det er muligt at teste for. Hvad det er for nogle, kan du læse mere om på siden om skotter og sundhed.oliviaDreamskot Olivia var ene høne i kurven i et kuld på seks efter en svensk championhan. Fem foretagsomme brødre og så lille Olivia, der gerne gik i clinch med drengene.

Olivia er en spøjs og sprød lille sveske, der ser folk an, inden hun kaster sin kærlighed i grams. Så fremmede bliver virkelig målt og vejet, inden hun tillader, at de klør hende bag øret. Men lidt hundegodter hjælper altid på hendes forhandlingsvilje. Olivia er desuden ”mor-dårlig” – og sover helst ryg-mod-ryg i mors seng. Undtagen når det bliver for varmt – for Olivia.

olivia bedste hvalp
Olivia blev bedste skottehvalp på Dansk Terrier Klubs udstilling i Søndersø i februar 2007. Dommeren var Dan Ericsson, en meget kendt svensk skotteopdrætter.

Kunne den forkælede unge nu blive en god mor? Ja, det kunne hun. Også i den grad. Hendes egen mor, Dreamskot Empress (Dagmar) havde været helt suveræn i rollen, men Olivia klarede det om muligt endnu flottere.

Olivia blev forlovet med en danskopdrættet championhan. Det kom der fem børn ud af i februar 2009. To skottedrenge og tre skottepiger. Hvalpene var ”reserverede” to dage efter, at jeg havde lagt nyheden ud på min hjemmeside. Til rigtig gode og kærlige hjem. En er sågar flyttet med sin familie helt til Dubai. Det trives han fint med. De andre bor her i Danmark.

Jeg beholdt den dejlige Dolly, der er sin mor op ad dage. Dog lidt mindre reserveret overfor fremmede.
Hun ser også folk an, inden hun tillader, at de ”gramser” på hende. Typisk for racen Skotsk Terrier.
Tre år gammel blev hun mor til den vidunderlige hvalp, Dreamskot Mary Poppins, Daisy.
Daisy var desværre enebarn, hvad vi aldrig har oplevet før. Hun blev købt af en hjertevarm amerikansk familie og bor nu i Florida. 

Olivia blev igen forlovet. Denne gang med en hanhund der var på fransk visit fra Slovenien.
Det kom der seks pragtfulde skottebørn ud af. Født d. 3. juni 2011. Også her var der run på hvalpene.

Jeg beholdt Dreamskot Miss Sophy - Soffe i daglig tale. En skøn hund med et stort potentiale.

Olivia bliver 10 år 23 maj 2016.

adobeSe stamtavle

Daisy bor nu i Florida Her er Olivia 1 uge gammel Her er Dolly højdrægtig med sit eneste barn